Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Årets Matstreif er i gang på Rådhusplassen

Den 7. til 8. september er det duket for Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Da samles over 200 lokale og regionale utstillere fra hele landet og gir deg muligheten til å smake på Norge. Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år, der kan de møte, snakke med og kjøpe mat fra lokale matprodusenter og utstillere. Ti lokale bryggerier gir årets publikum en smak av norsk drikkekultur.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og ordføreren i Oslo, Marianne Borgen stod for den offisielle åpningen på årets Matstreif.
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud og ordføreren i Oslo, Marianne Borgen stod for den offisielle åpningen på årets Matstreif. Foto: Landbruks- og mat

– Matstreif er et viktig utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet.  Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien til å nå målet om en lokalmatomsetning på 10 milliarder i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud delte i dag ut Spesialitetsmerket.
Landbruks- og matminister Bård Hoksrud delte i dag ut Spesialitetsmerket til Camilla Rostad for rømmebrødet, Holmen Crisp, til Tine ved May-Liss Røsberg og Julie Brautaset for Norsk alpeost, til Johan og Ingun Anstenrud fra Den Sorte havre for Havre+quinoa og Fiberhavre og til Marielle de Roos og Hugo Vink fra Lofoten Gårdsysteri for Steinfjording med havsmak. Foto: Landbruks- og matdepartementet. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Matstreif.
Matstreif på Rådhusplassen. Foto: Jon Marius Nilsson/Innovasjon Norge

Smakebiter fra årets program:

Fredag 07. september

kl. 12.00

Åpning av årets Matsreif, ved landbruks- og matminister Bård Hoksrud, ordfører Marianne Borgen og Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge. 

Utdeling av Spesialitetsmerker ved Matmerk

Kåring av årets beste birøkter 2018 ved Honningscentralen

kl. 14.00

NM i Honning

kl. 17.00 NM Sjømatprodukter og NM i Sjømathandel. Premieutdeling ved fiskeriminister Harald Tom Nesvik  

Lørdag 08. september

kl. 11.30

Klara og pappa Mosk fra KuToppen i Dyreparken i Kristiansand underholder.

kl. 12.00

Kåring av beste Matstreif-stand 2018

kl. 14.00

Smak-tips fra Matstreif

kl. 15.00

Det Norske Måltid - offentliggjøring av årets finalister

Ostefat.
Ostefat. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge

Aktiviteter forde minste på Barnas Matstreif

I tillegg blir det aktiviteter for de minste både fredag og lørdag. På Barnas Matstreif kan de minste lage sitt eget smør og bli kjent med biene, eller bli med på kokkekurs for barn med kokker fra Kulinarisk Institutt. Klara og Mosk fra KuToppen fra Dyreparken i Kristiansand underholder fra scenen lørdag.

Mange aktiviteter for barna.
Mange aktiviteter for barna. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge

Matstreif har etablert seg som en av Norges største matfestivaler med mat og drikke fra hele landet. Festivalen er et årlig arrangement og i år er det 14. året på rad at matentusiaster samles på Rådhusplassen.  Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet.

Mye godt for store og små.
Mye godt for store og små. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Lakseburger.
Lakseburger. Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Til toppen