Brende fordømmer angrep i Nigeria

- Det er med sorg og fordømmelse jeg mottok rapporten om at en jente i dag igjen ble brukt som selvmordsbomber på et marked i den nigerianske byen Maiduguri nordøst i Nigeria, sier utenriksminister Børge Brende.

Minst 15 mennesker ble drept og over 50 såret i angrepet. Hendelsen følger bare få dager etter at Boko Haram angrep byen Baga ved Tsjad-sjøen med store sivile tapstall som følge. Baga og landsbyene omkring er etter angrepet folketomme og ubeboelige som følge av ødeleggelsene. 

Boko Haram har drevet 1,5 millioner mennesker på flukt fra sine hjem internt i Nigeria og inn i nabolandene Kamerun, Niger og Tsjad. 

- Jeg vil uttrykk min dypeste medfølelse til ofrene og deres familier. Jeg tar på det sterkeste avstand fra denne og de mange andre terrorhandlinger som ekstremistene i terrororganisasjonen Boko Haram står bak. Jeg ser positivt på det samarbeid som Nigeria og nabolandene har innledet for å bekjempe denne type ekstremisme. Gjennom aktuelle kanaler vil Norge bistå nigerianske myndigheter, internasjonale og nasjonale organisasjoner i deres arbeid for å hjelpe den rammede befolkningen, sier Brende.

Til toppen