Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Brende til Washington 15.-18. april

Utenriksminister Børge Brende deltar på Verdensbankens vårmøte i Washington 15.-18. april. Brende vil også ha bilaterale samtaler med representanter for den amerikanske administrasjonen og Kongressen.

Tema for årets vårmøte i Verdensbanken er «Finansiering for utvikling». Det skal blant annet diskuteres hvordan internasjonal bistand kan brukes smartere, for å mobilisere nok private og offentlige midler til å nå målet om avskaffelse av ekstrem fattigdom innen 2030. Utenriksministeren vil i år representere de nordiske og baltiske landene i Verdensbankens utviklingskomite.

I forbindelse med vårmøtet skal Brende delta i en rekke rundebord og panel om blant annet utdanning for syriske flyktninger i Libanon, klimafinansiering og ebola. Brende vil også møte president i Verdensbanken, Jim Kim.

I tillegg til møtene i Verdensbanken vil Brende møte representanter for den amerikanske administrasjonen og Kongressen. Videre holder Brende 17. april innlegg ved åpningen av den årlige norsk-amerikanske konferansen om forsvars- og sikkerhetsindustri (Nadic).

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen, vlsa@mfa.no, mobil +47 995 68 584 (med på reisen). Ved ambassaden i Washington: Kine B. Hartz, kine.bjerke.hartz@mfa.no, +1 202 650 8488

Til toppen