FNs største digitale toppmøte om bærekraftsmålene i gang

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

FNs største digitale toppmøte går av stabelen i dag, med Norge i førersetet. Norge leder FNs økonomiske og sosiale råd (Ecosoc) og er vertskap for Høynivåforumet for bærekraftsmålene og 2030-agendaen.

Under FN-møtet High Level Political Forum (HLPF) møtes ledere fra hele verden digitalt for å drøfte hvordan internasjonalt samarbeid kan bidra til at alle land når de globale målene i 2030-agendaen. HLPF er medlemslandene i FNs årlige plattform for å følge opp nasjonal og internasjonal implementering av bærekraftsmålene. Det forventes stor deltakelse. Et viktig tema ved årets høynivåmøte er å diskutere hvordan det internasjonale samarbeidet om bærekraftsmålene kan bistå land ut av koronakrisen.

- Det bærende prinsippet for bærekraftsmålene er at ingen skal utelates. Covid-19-pandemien kan ha satt arbeidet med å bekjempe fattigdom og nå bærekraftsmålene flere år tilbake. For å bekjempe viruset og bidra til inkluderende og rettferdig utvikling, trenger vi mer internasjonalt samarbeid. Dette høynivåforumet er en mulighet til å diskutere hvordan vi kan fortsette det viktige samarbeidet om bærekraftsmålene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Følg høynivåforumet minutt for minutt

Alle som ønsker kan følge FN-diskusjonene, som tidligere bare var forbeholdt nasjonale, offisielle delegasjoner.

Den norske delegasjonen til det digitale høynivåforumet består av representanter fra departementene, akademia, arbeidslivorganisasjonene og sivilt samfunn. For å tilrettelegge for ulike tidssoner, begynner sesjonene kl. 15.00 og varer til 23.00 norsk tid i perioden 7. juli til 16. juli.

Statsminister Erna Solberg vil delta via videoinnlegg 14., 15. og 16. juli. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn, holder et innlegg 14. juli kl. 21.00, som president i FNs miljøforsamling. FNs økonomiske og sosiale råd (Ecosoc) er ansvarlig for gjennomføringen av høynivåforumet. Som president for Ecosoc skal Norges FN-ambassadør Mona Juul lede forumet.

Se også appell fra Nikolai Astrup og Dag-Inge Ulstein: