Fem finalister er klare til Årets Unge Bonde 2015

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I 2015 kåres Årets Unge bonde for 6. gang. Det har vært en svært god og positiv oppslutning rundt kampanjen. Nesten 350 unge bønder ble nominert til Årets unge bonde 2015. Blant disse kom 20 nominerte til semifinalen. Fem unge bønder har fått til sammen 9140 stemmer og er nå i finalen om å bli Årets Unge Bonde 2015. Vinneren kåres under landbruksmessen Agroteknikk på Lillestrøm lørdag 28. november.

Felles for alle finalistene er at de under 35 år og matprodusenter. I tillegg er de alle gode forbilder som kan inspirere flere til å satse på en karriere innen landbruket. 

De fem finalistene er:

  • Hilde Kyllo, 31 år fra Høylandet, Nord-Trøndelag. Melkeprodusent og daglig leder av eget treningsstudio.
  • Mats Hegg Jacobsen, 30 år fra Tromsø. Økologisk dyrebonde.
  • Bjarne Saltvik Faanes, 30 år fra Skogn, Nord-Trøndelag. Korn- og potetbonde.
  • Kristin og Kristoffer Thonerud , 26 og 29 år fra Spydberg, Østfold. Produserer økologisk melk, kjøtt og korn.
  • Solmund Solstad, 25 år fra Surnadal, Møre og Romsdal. Sauebonde. 

Juryen ledes i år av matskribent og TV-kokk Andreas Viestad. Øvrige medlemmer er statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet, stortingsrepresentant Knut Storberget (AP), stortingsrepresentant Tina Bru (H), rektor ved Høgskolen i Nord-Trøndelag Steinar Nebb, styreleder i Felleskjøpet Agri Einar Enger, administrerende direktør i McDonald’s i Norge Lauren Cody Källén og leder i Norges Bygdeungdomslag Gunn Jorunn Sørum.

Grønn utdanning

Kåringen av Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge AS og Felleskjøpet Agri, og er en del av prosjektet Grønn utdanning, som har til formål å rekruttere flere unge til landbruksutdanning. Landbruks- og matdepartementet støtter prosjektet Grønn utdanning.