Forhåndsstemmingen starter mandag 10. august

Den ordinære forhåndsstemmingen ved kommunestyre- og fylkestingsvalget starter i dag, mandag 10. august. Velgerne kan stemme fram til og med fredag 11. september.

Kommunene tar imot forhåndsstemmer og informerer om hvor valglokalene er, åpningstider og hvordan man går fram for å stemme. I perioden for forhåndsstemming kan velgerne stemme i hvilken som helst kommune i landet.

På Kommunal- og moderniseringsdepartementets nettsted valglokaler.no kan velgerne også søke opp hvor valglokalene er, enten hvilket som er nærmest eller hvor det er valglokaler andre steder i landet. På nettstedet finnes også åpningstidene til valglokalene og kart.

 

Tidligstemmer

Det har vært mulig å tidligstemme fra 1. juli. Tidligstemming er en ordning for de som ikke har mulighet til å stemme innenfor den ordinære perioden for forhåndsstemming, og heller ikke på valgdagen.

I år har 6114 velgere tidligstemt. Dette er noe over tallet for kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2011 da 4970 velgere tidligstemte. 14 604 tidligstemmer ble avgitt i forbindelse med stortingsvalget i 2013.

 

Valgdagen

Valgdagen er 14. september. Noen kommuner har to-dagers valg, så her kan velgerne også stemme søndag 13. september. Kommunene informerer om dette.

På valgdagen(e) må alle stemme i den kommunen der de er manntallsført, det vil si den kommunen de var registrert som bosatt i per 30. juni 2015.

Velgerne kan bare stemme én gang. Husk å ta med legitimasjon.

 

Forsøk i 2015

I 20 kommuner kan 16- og 17-åringene stemme ved kommunestyrevalget. Dette gjelder for kommunene Austevoll, Eid, Gausdal, Hamar, Horten, Hå, Kautokeino, Klæbu, Kristiansund, Lillesand, Luster, Mandal, Marker, Målselv, Namdalseid, Oppegård, Porsgrunn, Stavanger, Tysfjord og Vadsø.

For informasjon om valget: valg.no og valglokaler.no

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen