Gratulerte morgendagens verdiskapere

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson delte torsdag ut premien for årets beste ungdomsbedrift.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson delte ut prisen for beste ungdomsbedrift til Trashlock UB. Foto: Ungt Entreprenørskap

- Dere er morgendagens verdiskapere. Det er dere som skaper fremtidens arbeidsplasser. Derfor er dere alle vinnere, sa Eriksson da han delte ut førstepremien til Trashlock UB fra Spjelkavik videregående skole i Møre og Romsdal.

Samarbeid

Daglig leder Iver Myklebust i Trashlock UB understreket at godt samarbeid med lokalt næringsliv har vært vesentlig for utvikling av produktet deres - en innovativ løsning som skal forhindre at søppel spres utenfor søppeldunken. Industribedriften Karlsberg og Ålesundregionen interkommunale miljøselskap ÅRIM er blant ungdomsbedriftens partnere. Bedriften skal nå representere Norge under EM i Berlin i sommer. 

Mer samhandling

11 077 elever i videregående skoler har drevet Ungdomsbedrift dette skoleåret. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og en mentor fra næringslivet. Ideene er elevenes egne og bedriftene registreres i Enhetsregisteret som egne juridiske enheter. Målet er at det skal bli mer samhandling mellom utdanningssektoren, næringslivet og arbeidslivet generelt.

Møtte kalesjebedrift

 Arbeids- og sosialministeren fikk også møte en annen ungdomsbedrift som har utviklet en spennende idé: En kalesje for rullestolbrukere.

 - Dette er et godt produkt og et godt utgangspunkt. Jeg håper dere fortsetter med videreutviklingen og at dere lykkes, sa Eriksson og gratulerte dem med tredjeplassen i Norgesmesterskapet. 

Statsråden møtte ungdommene i bedriften Nordisk Kalesje. Foto: Kaja Baardsen

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Les mer om Ungt Entreprenørskap her

 

Til toppen