Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Helse- og omsorgsminister Bent Høie til Stavanger og Gjesdal 11. februar

Statsråd Høie skal delta på dialogmøte om Likeverdsreformen og besøke Gjesdal kommune denne dagen.

Program:

Kl. 09:30 – 14:00: Dialogmøte Likeverdsreformen
Statsråden åpner, er til stede på møtet og snakker med de ulike gruppene. Dette er det første av fire regionale dialogmøter om Likeverdsreformen som Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeids- og sosialdepartementet, Barne- og familiedepartementet og Kulturdepartementet arrangerer i februar og mars.

Likeverdsreformen skal gjøre hverdagen enklere for familier som har barn med behov for sammensatte tjenester. Flere av disse familiene opplever at samfunnet ikke i tilstrekkelig grad stiller opp. Regjeringen vil skape et samfunn som har bruk for alle og lager derfor Likeverdsreformen. På dialogmøtet deltar pårørende til barn med behov for ekstra hjelp og støtte fra det offentlige, fagfolk og ulike brukerorganisasjoner.

Adresse: Clarion Hotel Air, Sola

Kl. 14:45 – 16:15: Besøke Gjesdal kommune

Her skal statsråden høre om Gjesdal kommunes og brukeres erfaringer med familieteam, oppvekstkoordinator og et eget Tjeneste og koordineringskontor. Kommunens familiesenter er et tilbud til familier som har behov for ekstra oppfølging. Tjeneste og koordineringskontoret skal bidra til at de som har behov for koordinering av tjenester, får veiledning og hjelp. Det gjelder også tilbud til foresatte som har særlig tyngende omsorgsoppgaver for barn med nedsatt funksjonsevne.

Adresse: Ungdomshuset VEVERIET, Rettedalen 4, Ålgård

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju.