Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Eriksen Søreide til Arctic Frontiers i Tromsø

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 27. januar på årets Arctic Frontiers-konferanse i Tromsø. Arktisk samarbeid, havspørsmål og fokus på kunnskap er sentrale temaer under konferansen.

- Nordområdene er Norges viktigste strategiske ansvarsområde. Det er avgjørende for Norge å opprettholde Arktis som en fredelig og stabil region, basert på internasjonalt samarbeid og respekt for folkeretten. Dette står sentralt i det norske formannskapet i Barentsrådet og er viktig i arbeidet vi gjør i Arktisk råd. Regjeringen satser i nord, og til høsten legger vi frem en ny stortingsmelding om nordområdene, sier utenriksminister Eriksen Søreide.

Utenriksministeren holder hovedinnlegget under konferansens åpningssesjon «State of the Arctic», mandag 27. januar kl. 08.45.

Kl. 10.30 møter utenriksministeren pressen. Sted: 11. etasje på Clarion Hotel the Edge.

Under oppholdet i Tromsø møter Eriksen Søreide Finlands utviklings- og handelsminister, fylkesordførerne fra Nordland, og Troms og Finnmark, lederen for Sametinget og representanter fra medlemslandene i Arktisk råd. Utenriksministeren gir også en orientering om regjeringens nordområdesatsing til utenlandske ambassadører, og hun deltar på sidearrangementet «The Barents cooperation».

Kl. 18.00 deltar Eriksen Søreide på Arctic Open-arrangementet om regjeringens nye nordområdemelding. Sted: Prelaten Kro. Det blir en kort pressemulighet med utenriksministeren rett etter arrangementet.

Arctic Frontiers er en av de viktigste internasjonale konferansene om arktiske spørsmål og samler over 3000 deltakere fra en rekke land. For mer informasjon se konferansens nettside og #ArcticFrontiers.

Akkreditering:
Journalister som ønsker å delta på Arctic Frontiers kan akkreditere seg via denne nettsiden. Velg «media» under type delegat.

Pressekontakt: Ingrid Kvammen Ekker (med på reisen), mobil 99 02 49 84, e-post: [email protected]

Til toppen