Presseinformasjon

Brende til Afghanistan-konferansen i Brussel

Utenriksminister Børge Brende er i Brussel 4. og 5. oktober for å delta på en internasjonal giverkonferanse for Afghanistan og et debattmøte mellom Norge og EU om sikkerhetspolitiske utfordringer.

EU og den afghanske regjeringen er vertskap for Brussel-konferansen om Afghanistan. Målet med konferansen er å sikre fortsatt støtte til fred, statsbygging og utvikling i Afghanistan fra det internasjonale samfunnet.

4. oktober deltar Brende på et møte om kvinners rettigheter i Afghanistan, med blant andre Afghanistans president Ashraf Ghani og representanter fra Afghan Women's Network. Møtet er åpent for pressen og kan også følges via webcast.

5. oktober er det offisiell åpning av Afghanistan-konferansen ved EUs president Donald Tusk og president Ghani. Utenriksminister Brende holder norsk innlegg. Informasjon om konferansen, program og akkreditering. #AfghanConf

4. oktober vil Brende også innlede og delta i en paneldebatt med EU om hvordan Norge og EU skal møte en mer utfordrende sikkerhetspolitisk virkelighet i sine nærområder. Møtet arrangeres av Norges delegasjon til EU i samarbeid med European Policy Center og er en del av Utenriksdepartementets Veivalg-prosjekt. Sted: Norges hus. Påmelding til info.eudel@mfa.no  #Veivalg

Interesserte journalister bes ta kontakt for detaljer om tilrettelegging for presse.

Pressekontakt: Marte Lerberg Kopstad, marte.kopstad@mfa.no, mob.: 995 22 026

Til toppen