Presseinformasjon

Statssekretær Hattrem til nordområdekonferansen Arctic Circle

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statssekretær Tore Hattrem deltar på nordområdekonferansen Arctic Circle på Island 17.–19. oktober 2015.

Statssekretær Tore Hattrem vil være hovedinnleder under den norske plenumssesjonen om klimaendringene i Arktis og behovet for internasjonalt forskningssamarbeid. Hattrem vil også åpne et norsk sidearrangement der Norsk Polarinstitutt presenterer det nylig avsluttede «N-ICE 2015»-prosjektet hvor forskningsskipet Lance var frosset inn i polisen for å gjøre undersøkelser av is- og havforhold. Toktet var inspirert av Fridtjof Nansens innfrysing i isen med Fram fra 1893-96.

Det er tredje år Arctic Circle-konferansen arrangeres i Reykjavik. Konferansen har blitt en av flere viktige møteplasser for diskusjon om arktiske spørsmål. I år er flere sesjoner viet klimaendringene i Arktis som innspill til klimatoppmøtet COP21 i Paris senere i høst.

Under besøket i Reykjavik vil Hattrem også ha en rekke bilaterale møter bl.a. med sin islandske motpart, Stéfan Haukur Jóhannesson, leder av det nyopprettede Arctic Economic Council, Tara Sweeney og den amerikanske delegasjonen med senator Angus King, leder av den amerikanske arktiske forskningskommisjonen Fran Ulmer og direktør for den amerikanske arktiske styringskomiteen Mark Brzezinski.

Pressekontakt: Pressevakten UD, 23 95 00 02.