Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Kronprinsparet på offisielt besøk til New York

H.K.H. kronprins Haakon og H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit besøker New York 5. til 7. desember 2016. De skal blant annet delta på 50-årsjubileet for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Kronprinsparet deltar 5. desember på FNs utviklingsprogram (UNDP) sitt 50-årsjubileum. Kronprins Haakon er blant talerne på arrangementet, i kraft av sin rolle som goodwillambassadør for UNDP. Forfatter og skuespiller Padma Lakshimi er vert for kvelden. Presse som ønsker å dekke arrangementet bes kontakte [email protected] innen fredag 2. desember. Mer informasjon på UNDPs nettsider.

Tirsdag 6. desember deltar kronprinsen på en prisutdeling for FNs utviklingsindeks sammen med UNDP-leder Helen Clark. Kronprinsen møter i tillegg FNs nestleder Jan Eliasson.

Onsdag 7. desember deltar kronprinsparet blant annet på et arrangement om gjennomføring av de nye bærekrafstmålene på International Peace Institute (IPI); Reaching the Furthest Behind First. Det legges opp til et møte med pressen i etterkant av arrangementet.

Om UNDP

FNs utviklingsprogram (UNDP), som feirer sitt 50-årsjubileum i år, arbeider i mer enn 170 land. Organisasjonens innsats for å avskaffe fattigdom har bidratt til å forbedre livene til millioner av mennesker. UNDP samarbeider med land over hele verden for å bidra til å oppnå de 17 bærekraftsmålene for å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og takle effektene av klimaendringer innen 2030. Kronprins Haakon ble utnevnt til goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram i 2003. Kronprinsen har særlig fokusert på FNs kamp mot fattigdom, og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN.

Journalister som ønsker å dekke besøket må søke om presseakkreditering via FN. Se mer informasjon her. Journalister som skal dekke besøket må selv sørge for eventuelt visum.

Pressekontakter:
Slottet: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen, [email protected], +47 900 74 124
UNDP: Programspesialist Eirik Talleraas, [email protected], +47 960 14 496
Norges FN-delegasjon: Ragnhild H. Simenstad, [email protected], +1 646 642-9910

Til toppen