Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Innbyggerhøring om grensejustering mellom Karmøy og Haugesund

Departementet vil høre hva innbyggerne på Fastlands-Karmøy mener om en eventuell grensejustering mellom Haugesund og Karmøy kommuner. Bakgrunnen er et initiativ fra innbyggere på fastlandet om grensejustering som innebærer at Fastlands-Karmøy blir overført til Haugesund kommune.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet behandlet tidligere i vår en sak om utredning av en mulig grensejustering mellom Haugesund og Karmøy, som ble oversendt fra fylkesmannen. Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som avgjør om en grensejustering skal utredes eller ikke, besluttet da ikke å igangsette en utredning.

Departementet ber nå Fylkesmannen i Rogaland, i samarbeid med Karmøy kommune, om å gjennomføre en innbyggerundersøkelse blant innbyggerne på Fastlands-Karmøy, for å få et bedre kunnskapsgrunnlag.

− Innbyggerinitiativet ble avvist fordi vi mente det alene ikke kunne forsvare en full utredning. En innbyggerundersøkelse vil vise om det er grunnlag for å gå videre med saken og gjennomføre en full utredning av spørsmålet om grensejustering, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

 

Til toppen