Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kundehistorier fra Innovasjon Norge

Innovasjon Norge jobber med gründere og etablert næringsliv innen de fleste sektorer – over hele landet og ute i verden. På en samleside på nett kan du lese om flere av dem, også historier fra landbruket.

Fra landbrukets side kan du blant annet lese disse historiene:

Norsk skog blir fremtidens drivstoff

I forbindelse med forprosjekteringen av den første biozin-fabrikken i Norge, har Biozin Holding blitt tildelt miljøteknologitilskudd fra Innovasjon Norge. Hensikten er å forberede og planlegge bygging av et fullskala produksjonsanlegg som skal omdanne råstoff fra skogen, som skogsrester og biprodukter fra sagbruk, til den avanserte bioråoljen biozin.

Skaper supergjødsel av søppel

Jordpro tar i bruk avfall fra butikker, restauranter, fiskeoppdrett og annen biomasse for å lage organisk gjødsel av høy kvalitet. Med midler fra Innovasjon Norge vil de nå skape endring i europeisk jordbruksindustri.

Regjeringen foreslår å øke grunnbevilgningen til Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Veterinærinstituttet (VI) med til sammen 15 millioner kroner.
Regjeringen foreslår å øke grunnbevilgningen til Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Veterinærinstituttet (VI) med til sammen 15 millioner kroner. Foto: TOM FISK/PEXELS.

Hjemlevering redder lokalmatprodusenter

Bakken Øvre gårdsmat tapte 200 000 kroner i uka på grunn av koronakrisa. I løpet av en helg snudde de driften trill rundt og kan nå ta permitterte ansatte tilbake i arbeid. Gårdsbedriften fra Løten begynte med noe helt nytt forrige uke: De leverer nå mat på døra. Ikke bare produkter fra eget kjøkken, de kjører ut mat fra nærmere 30 lokale produsenter.

Til toppen