Norge vert for giverkonferanse for Sør-Sudan

- Sør-Sudan er i en humanitær krise som følge av den væpnede konflikten i landet. Det kan vi ikke sitte stille og se på. Norge har derfor fulgt opp en anmodning fra FN om å arrangere en konferanse i Oslo i mai som skal mobilisere ressurser til denne alvorlige krisen, sier utenriksminister Børge Brende.

Situasjonen i Sør-Sudan er svært alvorlig. Over en million mennesker har flyktet fra sine hjem. Opp mot 300.000 av disse er flyktninger i nabolandene. Fire millioner mennesker trenger matvarehjelp, og dette tallet vil øke dramatisk om ikke omfattende nødhjelp kommer inn. Bare 30 prosent av det anslåtte behovet for humanitær bistand er så langt sikret. Norge har vært engasjert i det som i dag er Sør-Sudan i mange tiår.
 
- Det internasjonale samfunnet må svare på krisen på en langt mer robust måte. Det trengs penger, og de trengs nå. Denne konferansen vil være viktig for å skape oppmerksomhet om situasjonen, mobilisere mer ressurser til å møte krisen og understreke vårt felles ansvar til å reagere. Fra norsk side har vi så langt bevilget 100 millioner kroner til humanitær innsats. Vi vil også legge om den norske bistanden for å bedre kunne møte de humanitære behovene i Sør-Sudan, sier Brende.

Til toppen