Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinformasjon

Årlig møte i den norsk-russiske atomsikkerhetskommisjonen

Statssekretær Audun Halvorsen leder den norske delegasjonen på det årlige møtet i den norsk-russiske atomsikkerhetskommisjonen. Den russiske delegasjonen ledes av direktør i Rosatom, Oleg Krjukov. På grunn av covid-19-situasjonen vil årets møte bli holdt som videokonferanse den 25.juni 2020.

- Atomsikkerhet er høyt prioritert i vårt samarbeid med Russland. Dette bidrar til sikkerhet og tillitsbygging på begge sider av grensen. Det norsk-russiske atomsikkerhetssamarbeidet har gitt et tryggere nærområde i 25 år. Det er svært viktig at vi kan fortsette vår dialog også under covid-19-pandemien, og jeg setter pris på at rekken av møter under atomkommisjonen ikke blir brutt, sier statssekretær Audun Halvorsen.

Frivillige organisasjoner og media inviteres som observatører på første del av kommisjonsmøtet, fra kl. 11.00-11.40. På dagsordenen står blant annet håndtering av brukt kjernebrensel og radioaktivt avfall fra Nordvest-Russland, samarbeid om varsling og atomberedskap, sikkerhet ved russiske kjernekraftverk, og miljøovervåking.

Statssekretær Halvorsen og direktør Krjukov er tilgjengelig for pressen og NGOer etter møtet gjennom videokonferanse 25. juni kl. 14.15-15.00. Påmelding med e-postadresse sendes til [email protected] innen tirsdag 23. juni kl 10.00.

Pressekontakt: Trude Måseide - +47 957 26 510

Til toppen