Historisk arkiv

Ny brosjyre om Kunnskapsløftet på 15 språk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Fra høsten 2006 settes reformen Kunnskapsløftet ut i livet i alle grunnskoler og videregående skoler. Nå får elever og foresatte informasjon om hva endringene vil bety for dem.

Elever og foresatte får informasjon om hva endringene i forbindelse med innføring av Kunnskapsløftet fra høsten 2006 vil bety for dem.

Pressemelding

Nr.: 43-06
Dato: 8. juni

Ny brosjyre om Kunnskapsløftet på 15 språk

Fra høsten 2006 settes reformen Kunnskapsløftet ut i livet i alle grunnskoler og videregående skoler. Dette betyr endringer både for elever, foresatte og skoleverket. Med denne nye brosjyren får elever og foresatte en oversikt over hva Kunnskapsløftet betyr for dem fra skolestart.

Dette sier kunnskapsminister Øystein Djupedal i forbindelse med at Kunnskapsdepartementet i disse dager sender ut en ny brosjyre til alle landets grunnskoler og videregående skoler. Brosjyren skal deles ut til alle elever, og elevene oppfordres til å ta brosjyren med hjem. Skolene vil motta brosjyren før sommerferien.

– Foreldre og foresatte er en viktig bidragsyter til elevenes opplæring. Jeg er glad for at Foreldreutvalget for grunnskolen har bidratt til brosjyren med ti gode råd til foreldrene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Brosjyren sendes i første omgang ut på bokmål, nynorsk og samisk. I løpet av sommeren blir den også oversatt til 12 andre språk: Engelsk, arabisk, tyrkisk, vietnamesisk, kurdisk, tamil, farsi (persisk), bosnisk, albansk, urdu og somalisk.

Last ned brosjyren her (bokmål-pdf-format)

Last ned brosjyren her (nynorsk pdf-format)

Du kan lese mer om Kunnskapsløftet her

Til toppen