Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny støtteordning for enøk-tiltak i boliger

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet for 2015 en rettighetsbasert ordning for enøk-tiltak i private husholdninger. Ordningen forvaltes av Enova og har en ramme på 250 millioner kroner i året. Ordningen kommer på plass 5. januar 2015.

- Denne ordningen vil gjøre det lettere for boligeiere å ta miljøvennlige valg. Det blir mer lønnsomt for folk å gjennomføre tiltak som reduserer energibruken og som reduserer klimagassutslipp. Ordningen blir enkel og lite byråkratisk å forholde seg til, sier olje- og energiminister Tord Lien

Boligeiere slipper å søke om støtte på forhånd. Fra 5. januar kan man gå inn gå inn i Enovas nye boligportal på www.enova.no, velge tiltak og se hvor mye man kan få i støtte. Boligeiere kan gjøre den type tiltak som Enova har valgt ut og sende inn dokumentasjon på utgiftene i boligportalen. Enova vil utbetale støtte raskt i etterkant.

- Ordningen omfatter mange ulike tiltak, som også kan kombineres. For eksempel vil de som ønsker å bytte ut oljefyren sin med en væske-til-vann varmepumpe med energimåling, kunne få opptil 40 000 kroner, sier olje- og energiministeren.

Hele listen med tiltak finnes her. Enova er et statsforetak som fremmer miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon og utvikling av energi- og klimateknologi.

Mer informasjon om ordningen finnes på www.enova.no. Energirådgiverne i Enova kan også kontaktes på gratis grønt nummer 800 49 003, e-post [email protected] eller nettprat.

Til toppen