Prisdryss på Matstreif

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale hedret både lokalmatprodusenter, -produkter og -gründere under Norges største matfestival, Matstreif.

 På Norges største matfestival skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodusenter. De som tror så mye på sine produkter at de satser litt ekstra, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale hedret både lokalmatprodusenter, -produkter og -gründere på Matstreif denne helgen.
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale hedret både lokalmatprodusenter, -produkter og -gründere på Matstreif denne helgen. Foto: Landbruks- og matdepartementet.

Denne helgen delta Dale ut Spesialitet, som er det offisielle merket for utvalgt lokalmat, til Nyr Is fra Grøndalen, Yoghurt fra Rørosmeieriet og Duga Byggkorn. Lokalmatproduktene blir vurdert på smak og kvalitet av en uavhengig fagjury før merket blir tildelt.

Jon Georg Dale kåret Stig Rune Sagberg fra Stange til Årets birøkter. Sagberg er blant de som leverer mest honning i Norge hvert år, og har stor innsikt i birøktfaget som han deler med andre. Årets produkt under NM i Gardsost gikk til Ostegården i Fana for produktet «Fanaosten». Så mange som 146 ulike oster kjempet om prisen. Avdemsbuet og Avdem gardysteri ble kåret til Årets lokalmatgründer 2017, og Himmelspannet ble kåret til vinneren av Matskattstipendet til MENY på 500.000 kroner. 

Til toppen