Reinsdyr, laks og urhavre hedret i Berlin

- Norske lokalmatprodusenter kan vi være stolte av, sa landbruk- og matminister Jon Georg Dale da han delte ut Spesialitet-merket for unik smak til produkter fra tre produsenter under åpningen av Norges stand på matmessen Grüne Woche i Berlin.

Tørket Reinkjøtt fra Skodi Rein, Varmrøkt Asiatisk Laks fra Fiskeeksperten Reinhardsen og Havregryn fra Den sorte Havre ble fredag 15. januar hedret med Spesialitet-merket under den høytidelige åpningsseremonien på den store mat- og landbruksmessen i Berlin. 

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

Nina Sundqvist, (Matmerk ) ,J ohan Anstensrud (Den Sorte Havre), John Anders Sara og Kari Utsi Sara (Skodi rein) Landbruks- og matminster Jon Georg Dale, Siren Fredriksen (Fiskeeksperten Reinhardsen).
Nina Sundqvist, (Matmerk ) ,J ohan Anstensrud (Den Sorte Havre), John Anders Sara og Kari Utsi Sara (Skodi rein) Landbruks- og matminster Jon Georg Dale, Siren Fredriksen (Fiskeeksperten Reinhardsen). Foto: Matmerk.no

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.

Internationale Grüne Woche, 15.01. - 24.01.2016
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 

Messedamm 22, D - 14055 Berlin