Reinsdyr, laks og urhavre hedret i Berlin
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 18.01.2016
- Norske lokalmatprodusenter kan vi være stolte av, sa landbruk- og matminister Jon Georg Dale da han delte ut Spesialitet-merket for unik smak til produkter fra tre produsenter under åpningen av Norges stand på matmessen Grüne Woche i Berlin.
Tørket Reinkjøtt fra Skodi Rein, Varmrøkt Asiatisk Laks fra Fiskeeksperten Reinhardsen og Havregryn fra Den sorte Havre ble fredag 15. januar hedret med Spesialitet-merket under den høytidelige åpningsseremonien på den store mat- og landbruksmessen i Berlin.
Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.
- Se flere bilder i stor format på Flickr
(kan benyttes fritt mot kreditering av fotograf)
Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.
Internationale Grüne Woche, 15.01. - 24.01.2016
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin