Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Internasjonalt seminar i Oslo om helsekonsekvenser av luftforurensning

Priv. til red.

Over seks millioner mennesker i verden dør på grunn av luftforurensning hvert år. 20. mars samles internasjonale eksperter i Oslo for å diskutere løsninger på dette globale problemet. Statssekretær Hans Brattskar innleder.

Luftforurensning utgjør den nest største helserisikoen i verden etter høyt blodtrykk, og har høyere dødstall enn for røyking. Det er viktig å redusere helsekonsekvenser av luftforurensning spesielt i utviklingsland. Norge ønsker gjennom konferansen i Oslo å løfte dette temaet høyere på den internasjonale dagsorden.

Om lag halvparten av dødsfallene skyldes innendørs luftforurensning, blant annet på grunn av sot fra dårlige kokeovner. Dette rammer særlig barn under fem år og kvinner i utviklingsland. Den andre halvparten skyldes utendørs luftforurensning, primært i store byer i Asia. 

Seminaret «Luftforurensning – et økende globalt helseproblem» arrangeres av Utenriksdepartementet i samarbeid med Verdensbanken, Verdens helseorganisasjon og Klima- og ren luftkoalisjonen CCAC. Blant deltakerne er Dr. Maria Neira i Verdens helseorganisasjon, Zoubida Allaoua, visepresident i Verdensbanken og Kristin Aunan ved Cicero senter for klimaforskning.

Tidspunkt: Torsdag 20. mars kl 09:00 – 12:00
Sted: Norad, Ruseløkkveien, Oslo

Hele seminaret er åpent for pressen. Programmet er tilgjengelig her.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl, mobil 922 84 752

Til toppen