Sukker presser FAOs matprisindeks ytterligere ned

FAOs (FNs organisasjon for mat og landbruk) matprisindeks fortsetter å synke i februar, og ligger nå 14 prosent under fjorårets indeks. Sukker har den sterkeste nedgangen fra januar, med 4,9 prosent.

Den pågående prisnedgangen bringer FAOs matprisindeks ned på det laveste siden juni 2010. Totalt sett sank indeksen med én prosent fra januar, og 14 prosent fra februar 2014. Sukker har hatt den sterkeste prisnedgangen, etterfulgt av korn med 3,2 prosent, og kjøtt med 1,4 prosent. 

Grunnen til den videre nedgangen i prisindeksen er store råvarelagre, spesielt for korn, og en svakere valuta i mange land sammenlignet med den Amerikanske dollaren. Prisen for meieriproduktet har steget for første gang på et år, med 4,6 prosent fra januar. Også vegetabilsk olje, spesielt palmeolje, har steget med 0,4 prosent fra januar. 

Sukker presser FAOs matprisindeks ytterligere ned
Sukker presser FAOs matprisindeks ytterligere ned Foto: Colourbox