Tina Bru besøkte NVE på Gjerdrum

Olje- og energiminister Tina Bru møtte mandag NVEs folk på Gjerdrum som har gitt råd om hvordan redningsarbeidet etter kvikkleireskredet kan gjennomføres.

'
Olje- og energiminister Tina Bru besøkte NVEs folk på Gjerdrum sammen med departementsråd Andreas Eriksen 4. januar. Til høyre: regionsjef Toril Hofshagen og vassdrag- og energidirektør Kjetil Lund. Foto: Erik Due/NVE

Olje- og energidepartementet har etatsansvar for Norges vassdrags- og energidirektorat. NVE har siden kvikkleireskredet gikk 30. desember bistått politi og redningsledelse med vurderinger av skredfare, og gitt råd om hvordan redningsarbeidet kan gjennomføres på en tryggest mulig måte og eventuelt behov for ytterligere evakuering.

'
Olje- og energiminister Tina Bru i Gjerdrum 4. januar 2021 sammen med vassdrag- og energidirektør Kjetil Lund (t.v) og regionsjef Toril Hofshagen. Foto: Erik Due/NVE

— Dette er fortsatt en pågående redningsaksjon. Tankene mine går først og fremst til de som har blitt rammet av skredet, til deres familie og venner, og til alle som bistår i redningsarbeidet. Jeg vil samtidig rette en spesiell takk til alle de ansatte i NVE som har sørget for at redningsarbeidet kan gjennomføres på en trygg og sikker måte, sier olje- og energiminister Tina Bru.

'
Olje- og energiminister Tina Bru møtte NVEs folk på kulturhuset i Gjerdrum 4. januar 2021. Foto: Erik Due/NVE

Statsminister Erna Solberg, justis- og beredskapsminister Monica Mæland møtte nødetatene og de pårørende 30. desember, mens kongefamilien avla besøk søndag.

Les mer på Varsom.no: Kvikkleireskred i Gjerdrum kommune.