Uken som var – uke 43

Et uhøytidelig skråblikk på uken som var sett fra Brussel

En sykkelentusiast som syklet til topps i Atomium, det som trolig er Europas mest positive politiker, kunsttyven som mente at museet oppfordret til innbrudd og meldingen om at det om noen år vil være flere legofigurer enn mennesker på jorden, var noe av det vi fant da vi tok et uhøytidelig sveip over nyhetsbildet.

Mot slutten av tiåret vil det være flere legofigurer enn mennesker på jorden. Illustrasjon: Morguefile

Sykling er en populær sport i Belgia, både blant utøvere og tilskuere. Men ikke alle er like entusiastiske og utholdende som 42-åringen Hugues Richard. Han syklet like godt opp alle de 530 trappetrinnene til toppen av landemerket Atomium i Brussel i uken som var - uten at føttene berørte bakken på veien opp. Vel fremme måtte han innrømme at dette var den tøffeste sykkelturen han hadde lagt ut på noen sinne.

Noen er mer positivt enn andre. En av dem er den rumenske europaparlamentarikeren Dumitru Zamfirescu. Han har nemlig stemt ja 541 ganger på rad i Europaparlamentet. Selv kan han ikke huske sist han stemte nei. Alt dette ifølge tidsskriftet Der Spiegel.

Vi holder oss i Romania. I forrige uke innrømmet en rumener i retten å ha stått bak et stort kunsttyveri i Rotterdam i fjor. Tyven vurderer nå å saksøke museet han robbet, rett og slett fordi det var så enkelt å stjele maleriene at det nærmest var en oppfordring til å begå den kriminelle handlingen. I retten hevdet den angrende synderen at det ikke fantes alarm i kunsthallen og at tyvene tok seg inn ved hjelp av et skrujern.

Vår eksistens slik vi kjenner den er truet. Det kommer nemlig til å være flere legofigurer enn mennesker på jorden I 2019. De første minifigurene kom til verden I 1978, og etter et par måneder fantes det både mannlige og kvinnelige figurer. I 1998 endret ansiktene karakter. Fra da av kunne figurene både være snille og slemme. Og fra 2003 har den gule ansiktsfargen gradvis blitt mer naturlig, melder Daily Mail.

Vatikanet har dannet et eget cricketlag for å spille mot britene. Laget som har fått navnet St. Peters cricketlag skal dannes av prester og andre som bor og studerer i Vatikanet i Roma. Et av formålene skal visstnok være å vise italienere og verden for øvrig at det finnes mer enn fotball i verden. Nyhetsmeldingen bringer ikke klarhet i om Vatikanets lag skal spille i prestekjoler eller et mer normalt sportsantrekk. Men vi antar at det om ikke annet blir "fair play".

Vi lyser til slutt fred over minnet til kebabens far som gikk bort i uken som var. Kebaben har reddet mang en sulten natterangler på vei hjem fra nachspiel i de små timer. Kadir Nurman åpnet den første kebabsjappen i Vest-Berlin I 1972, og i dag finnes det tusenvis av utsalg rundt omkring i Europa. Kadir selv ble ingen rik mann, da han ikke tok patent på den spesielle kjøtt-grillen han fant opp og som brukes alle steder hvor man lager kebab.

God uke!

Til toppen