Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Utdanningsdirektoratet flytter arbeidsoppgaver til Tromsø og Hamar

Utdanningsdirektoratet flytter arbeidsoppgavene til 20 ansatte fra Oslo, for å styrke fagmiljøene direktoratet har i Tromsø og på Hamar.

Syv stillinger flyttes fra Oslo til Tromsø, og tretten stillinger flyttes fra Oslo til Hamar. Oppgavene skal være flyttet innen 1. januar 2020.

Oppgavene som blir flyttet skal bidra til utvikling av sterkere fagmiljøer og flere statlige arbeidsplasser i Tromsø og på Hamar. I forbindelse med omorganisering av kunnskapssektoren, hvor Utdanningsdirektoratet fusjonerte med Senter for IKT i Utdanningen, besluttet regjeringen at 20 arbeidsplasser i Utdanningsdirektoratet skulle flyttes ut av Oslo.

– Når vi nå flytter 20 statlige arbeidsplasser fra Oslo til Tromsø og Hamar, har vi lagt stor vekt på å styrke og samle kompetansemiljøer. I Tromsø samles viktig ansvar for digitale tjenester og karriereveiledning og på Hamar styrkes fagmiljøet med oppgaver knyttet til pedagogisk støtte og veiledning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Utdanningsdirektoratet er i dag lokalisert i Oslo, Molde, Tromsø og på Hamar, og har i vurderingene sine for omorganiseringen ønsket å styrke fagmiljøene som allerede er etablert utenfor Oslo. I Tromsø øker direktoratet til 41 årsverk, og på Hamar øker direktoratet til 23 årsverk. Direktoratet har i tillegg 23 årsverk i Molde og 280 årsverk i Oslo.

– Det finnes god tilgang på kompetanse flere steder i Norge enn Oslo. Det er også viktig at vi har sterke og attraktive fagmiljøer mange steder i landet. Det vil bidra til vekst og verdiskaping og bidra til å utvikle robuste arbeidsmarkeder i alle deler av landet, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Regjeringen har allerede sørget for nye statlige arbeidsplasser i hele landet. I forbindelse med plan for lokalisering av statlige arbeidsplasser er det vedtatt at om lag 800 arbeidsplasser skal flyttes ut av Oslo. Dette vil bidra til å styrke regionale arbeidsmarkeder og skape nye muligheter både for folk og lokalsamfunn. Med et større lokalt tilbud av karrieremuligheter kan flere vende tilbake til hjemstedet etter fullført høyere utdanning.

Utdanningsdirektoratet ble opprettet i 2004 og er underlagt Kunnskapsdepartementet. Direktoratet forvalter blant annet rammeplan for barnehage og læreplaner i grunnopplæringen, opplærings- og barnehageloven, og har ansvaret for utviklingen av barnehage, grunnskole og videregående opplæring.

Til toppen