Historisk arkiv

Utenriksministeren gratulerer ambassadør Hans Ola Urstad med utnevnelsen som leder for OSSEs sendelag i Serbia-Montenegro

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Hans Ola Urstad er et utmerket valg til denne jobben. Med sin erfaring og sitt nettverk som tidligere norsk ambassadør til landet vil han kunne sørge for et godt samarbeid mellom OSSE og ulike deler av det serbisk-montenegrinske samfunn, sier utenriksministeren. (30.01.06)

Pressemelding

Nr.: 12/06
Dato: 27.01.2006

Utenriksministeren gratulerer ambassadør Hans Ola Urstad med utnevnelsen som leder for OSSEs sendelag i Serbia-Montenegro

Formannen for OSSE, Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, Belgias utenriksminister Karel de Gucht, utnevnte 27. januar ambassadør Hans Ola Urstad til leder for sendelaget i Beograd. Urstad vil tiltre den 7. februar og blir leder av et lag som består av mer enn 200 personer. De har en viktig rolle i å bistå Serbia-Montenegro i arbeidet med å oppnå OSSEs standarder for demokrati og menneskerettigheter.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre gratulerer Urstad med utnevnelsen: - Hans Ola Urstad er et utmerket valg til denne jobben. Med sin erfaring og sitt nettverk som tidligere norsk ambassadør til landet vil han kunne sørge for et godt samarbeid mellom OSSE og ulike deler av det serbisk-montenegrinske samfunn, sier utenriksministeren.

- Utnevnelsen er ikke bare en anerkjennelse av Urstads kvalifikasjoner. Når to av 18 sendelagsledere i OSSE er norske, er dette et tegn på den tyngde Norge har internasjonalt som en tydelig fredsnasjon og som en aktiv bidragsyter til OSSEs virksomhet, påpeker Støre.

En rekke politiske utfordringer for Serbia-Montenegro står for døren. Snart starter de svært krevende forhandlingene om Kosovos fremtid. Det skal også gjennomføres en folkeavstemning om Montenegros stilling i statsunionen i løpet av året. - Det internasjonale samfunn, deriblant OSSE, må være rede til å tilrettelegge og bidra til en fredelig og demokratisk gjennomføring av disse prosessene, sier utenriksministeren.

Til toppen