Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Lars Petter Hagen tildeles Arne Nordheims komponistpris 2003

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland deler i kveld ut Arne Nordheims komponistpris på 100 000 kroner. Prisvinner er den norske komponisten Lars Petter Hagen (27). (11.10.03)

Pressemelding

Nr.: 107/03
Dato: 11.10.03
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Lars Petter Hagen tildeles Arne Nordheims komponistpris 2003

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland deler i kveld ut Arne Nordheims komponistpris på 100 000 kroner. Prisvinner er den norske komponisten Lars Petter Hagen (27). Prisutdelingen finner sted under en konsert i regi av Ultima-festivalen i Universitetets Aula.

Lars Petter Hagen er født i 1975 i Ski. I 1996 var han initiativtaker til og ble senere redaktør for tidsskriftet Parergon. I 2000 avsluttet han kandidatstudiet i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og har senere hatt arbeidsopphold i Berlin. Fra 2002 har han hatt sin virksomhet i Oslo. I april i år ble han valgt til president i Ny Musikk. Hans verkliste omfatter instrumentalmusikk, elektroakustiske verker samt musikk for film og teater.

Juryen har fokusert på Lars Petter Hagens virksomhet både som komponist og pedagog. I begrunnelsen heter det at: "Juryen noterer seg disse to områder som klare signaler om et betydelig uttrykksbehov. Lars Petter Hagens verk NUDES viser tydelig uttrykkenes høye temperatur og poetiske legering. Klangbehandlingen av ensemblets palett viser en original og teknisk sikkerhet, som om kort tid, vil bringe komponistens arbeider ut til mange."

Arne Nordheims komponistpris ble opprettet av Kultur- og kirkedepartementet i forbindelse med komponistens 70-årsdag den 20. juni 2001. Prisen deles ut årlig til en komponist bosatt i Norge. Prisvinneren utpekes av en jury som ledes av Arne Nordheim. De øvrige medlemmene i juryen er musikkviter og professor Hallgjerd Aksnes oppnevnt av Norsk Komponistforening, og pianisten Einar Henning Smebye oppnevnt av Norges Musikkhøgskole.

Til toppen