Historisk arkiv

Karoline Sjøen Andersen (H) er ny politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statsministerens kontor har engasjert Karoline Sjøen Andersen som ny politisk rådgiver for olje- og energiminister Tina Bru fra 11. januar 2021.

'
Karoline Sjøen Andersen blir ny politisk rådgiver for olje- og energiminister Tina Bru. Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Hun etterfølger Erlend Jordal som fratrer stillingen 17. januar.

Andersen (f. 1995) kommer fra stillingen som prosjektleder i Norwegian Offshore Wind Cluster i Haugesund og har en mastergrad i materialvitenskap for energi og nanoteknologi fra Universitetet i Oslo (2020).

Parallellt med stillingen i Norwegian Offshore Wind Cluster har hun vært fungerende daglig leder i Norwegian Marine & Energy Complex. 

Karoline Sjøen Andersen har hatt flere verv i Rogaland Høyre. Hun har sittet i bystyret i Haugesund siden 2019 hvor hun er fraksjonsleder for plan- og miljøutvalget. Hun er også uformell leder av klimanettverket i Rogaland Høyre. 

— Jeg ser frem til å få Karoline på laget som politisk rådgiver. Hun har en utdanningsbakgrunn og erfaring som gjør at hun har god kjennskap til energifeltet. Mest av alt har Karoline likevel politisk engasjement og kunnskap vi skal få mye nytte av. Jeg vil samtidig takke Erlend Jordal for jobben han har gjort gjennom nesten ett år i OED, i en svært krevende tid med koronapandemien og mange store saker innen våre sektorer, sier olje- og energiminister Tina Bru.