Taler og innlegg av statssekretær Tore Vamraak

 • Fripoliser: Kundenes interesser er viktigst

  26.04.2017

  - H/FrP-regjeringen har åpnet for at kunder som ønsker og evner å ta på seg mer risiko, kan bytte den garanterte ytelsen mot potensielt høyere avkastning gjennom fripoliser med investeringsvalg, skriver statssekretær Tore Vamraak (H) i dag.

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak Debattinnlegg i Dagens Næringsliv

 • Banker med høy risiko bør betale mer avgift

  10.12.2016

  - Jeg mener at Bankenes sikringsfond ikke skal sikre billig finansiering av svake banker og sende regningen til de solide bankene, skriver statssekretær Tore Vamraak (H).

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak Debattinnlegg i Dagens Næringsliv

 • Hva med boliglån?

  09.09.2016

  Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Finn Haugan, er i Adresseavisen 3. september bekymret for at folk tar opp for mye forbruksgjeld. Den bekymringen deler regjeringen, og vi har en rekke tiltak for å styrke kredittvurderingen og gjøre det enklere å nedbetale kredittkortgjeld, skriver statssekretær Tore Vamraak (H) i Adresseavisen i dag.

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak

 • Kapitalkrav gir solide banker

  06.09.2016

  Per Richard Johansen i KS skriver i DN 1. september at Finansdepartementets regelverk om kapitalkrav bidrar til «samfunnsøkonomisk tap». Det er det ikke belegg for å si, skriver statssekretær Tore Vamraak (H) i Dagens Næringsliv i dag.

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak

 • Ansvarlig oljepengebruk

  20.05.2016

  Revidert nasjonalbudsjett er først og fremst en revisjon av statsbudsjettet som Stortinget vedtok i fjor høst, basert på ny informasjon og nye anslag. Regjeringen har lagt frem en rekke nye anslag som det er verdt å studere. Men det kan være farlig å stirre så intenst på enkelttall at man stirrer seg blind på dem, skriver statssekretær Tore Vamraak (H) i Dag og Tid.

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak

 • Pennestrøk og verdier

  05.04.2016

  Porteføljeforvalter Torolv Herstad fremstår som den rene alkymisten når han i DN onsdag 30.03.2016 foreslår et pennestrøk som skulle kunne gi kommunene reduserte lånekostnader uten at det øker risikoen for kommunenes kreditorer, skriver statssekretær Tore Vamraak (H) i sitt svarinnlegg i Dagens Næringsliv.

  Av: Tidligere statssekretær Tore Vamraak