Historisk arkiv

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Varner-gruppen offentliggjør leverandørlister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Varner-gruppen velger å offentliggjøre hvilke fabrikker som benyttes av selskapets leverandører. Avgjørelsen kommer etter den siste tidens mange medieoppslag og forbrukerengasjement om elendige arbeidsforhold hos klesbransjens leverandører.

 - Dette er en positiv endring fra Varner-gruppen. Som en av gigantene på det norske klesmarkedet tar de ansvar og går foran med et godt eksempel, sier forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen

Statsråden innkalte klesbransjen til et møte i november i fjor hvor hun ga klart uttrykk for at bransjen må ta ansvar for forholdene i tekstilindustrien. Åpenhet om leverandørlister var et av tiltakene hun etterlyste i møtet med bransjen. I løpet av våren vil Statsråden ha et nytt møte med bransjen. Uanstendige arbeidsvilkår er et problem for hele bransjen, og Thorkildsen har derfor etterlyst en forsterket innsats også fra norske aktører.

 - Ved å være åpne om hvilke fabrikker som benyttes av kjeden, gjør Varner-gruppen det lettere for frivillige organisasjoner å etterprøve kjedens etikkarbeid. Jeg håper flere i tekstilbransjen følger Varner-gruppens eksempel. Dette vil helt klart styrke tilliten til klesbransjen hos norske forbrukere, sier Thorkildsen. 

Oppmerksomheten rundt tekstilbransjen de siste månedene kom som følge av en svensk dokumentar om H&M i Kambodsja. I tillegg til Varner har Moods of Norway også nylig åpnet for å informere om sine leverandører.