Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Informasjonshefter om voldtekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

- Økt kunnskap og overføring av ny kompetanse til hjelpeapparatet er en viktig forutsetning for bedre å kunne hjelpe de som blir ofre for voldtekt, sier statsråd Bekkemellem. Psykolog Atle Dyregrov har i samarbeid med Voldtektsmottaket ved Bergen Legevakt, utarbeidet to hefter om voldtekt. Heftene er skrevet som hjelp til den som har opplevd å bli voldtatt og de som er familie, venner og arbeidskollegaer.

- Økt kunnskap og overføring av ny kompetanse til hjelpeapparatet er en viktig forutsetning for bedre å kunne hjelpe de som blir ofre for voldtekt, sier statsråd Bekkemellem. Psykolog Atle Dyregrov i samarbeid med Voldtektsmottaket ved Bergen Legevakt, utarbeidet to hefter om voldtekt. Heftene er skrevet som hjelp til den som har opplevd å bli voldtatt og de som er familie, venner og arbeidskollegaer.

Heftet "Voldtekt – Vanlige reaksjoner" er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. I denne folderen beskrives vanlige reaksjoner på en slik hendelse, og det gis noen råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Heftet "Voldtekt - Hvordan kan du hjelpe?" er først og fremst ment for dere som er familie, venner og arbeidskolleger (skolevenninner) til dem som har opplevd voldtekt (eller seksuelle overgrep), men innholdet er også relevant for andre som kommer i kontakt med voldtektsrammede.

 

 

Til toppen