Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Bygdøy Sjøbad tilbake til folket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Bygdøy Sjøbad tilbake til folket

Bygdøy Sjøbad skal rustes opp slik at det igjen blir et attraktivt frilufts- og badeområde for allmennheten. Penger fra salg av selve huset på Bakke-eiendommen på Huk skal brukes til å fikse opp den over 100 meter lange gamle badebukten. Staten tar sikte på å inngå avtale med KNS om drift av samme antall båtplasser som i dag.

- Siktemålet er at hele området ved Bygdøy Sjøbad åpnes for folket, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Sammen med miljøvernminister Helen Bjørnøy besiktiget hun i dag området.

Regjeringen har bestemt at Bakke-eiendommen splittes opp. Penger fra salg av huset går til å fikse stranda ved Huk, samt gamle Bygdøy Sjøbad. Hvor mye penger salget gir vet en ennå ikke.

Bygdøy Sjøbad
Bygdøy Sjøbad var før krigen brukt av Oslos befolkning ikke bare til sol og bad, men her lå også danserestaurant. Hvilke aktiviteter som kommer hit igjen er det opp til Oslos befolkning å bestemme sier ministrene. Nå frigjøres areal. Marinavirksomhet som per i dag gjør dette området uegnet til bading, skal bort.

- Det er andre båtslipper som bla. KNS har i området som kan brukes, opplyser Grande Røys. Hun er opptatt av at båtfolket ikke blir sure, for det er det ingen grunn til. Båtplassene skal fortsatt finnes der, men kontrakten med dagens båtbryggeeier, går ut på dato, og regjeringen ser det som en god anledning til å ta området tilbake også for annen bruk.

Statsbygg tar sikte på å fornye festeavtalen med KNS for deler av området Bygdøy Sjøbad, slik at seilaktivitetene for barn og unge kan videreføres. Avtalen vil også pålegge idrettsforeningen å drifte ca 100 båtplasser til kostpris, fra april 2007, da dagens festeavtale med Sjøsenteret Killingen AS utløper.

Se også pressemelding fra Miljøverndepartementet: - Strandområdet på Huk blir klart før sommeren

Badebukta ved gamle Bygdøy Sjøbad.

Til toppen