Historisk arkiv

Storbyprosjektet Marelife

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- For å være internasjonalt konkurransedyktige må våre næringer være innovative, sa fiskeri og kystministeren da hun mottok Blåboka Havlandet – Norge på Storbykonferanse Marelife i Bergen i dag.

- For å være internasjonalt konkurransedyktige må våre næringer være innovative, sa fiskeri og kystministeren da hun  mottok Blåboka Havlandet – Norge på Storbykonferanse Marelife i Bergen i dag.
 
Prosjektet Marelife Storby skal arbeide for å fremme biomarin innovasjon og næringsutvikling enten det dreier seg om sjømat, utnyttelse av marine biprodukter eller annet biologisk materiale fra havet.
 
- Det å utforske og utnytte marine ressurser på nye måter som f. eks. gjennom marin bioprospektering, er helt i tråd med Regjeringas strategier. Kompleksiteten i marine problemstillinger, tilsier at forskninga ofte må skje på tvers av fag og sektorer. Det må være kontakt mellom forskerne og brukerne. Alt ligger til rette for tett kontakt og kunnskapsutveksling mellom den erfaringsbaserte og vitenskapsbaserte kompetansen, sa fiskeri og kystministeren.
 
Storbyprosjektet Marelife som er en del av Regjeringas Storbyprosjekt, har som ambisjon å bygge nettverk og tilrettelegge for bedre rammebetingelse for å stimulere utviklingen av innovative marine næringer. Konferansen samlet mer enn 100 deltagere fra forskningsmiljøer, bransjeorganisasjoner og næringsaktører.