Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Ny direktør for Statens helsetilsyn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Jan Fredrik Andresen, 52 år, er utnevnt av Kongen i statsråd som direktør i Statens helsetilsyn. Andresen er utnevnt til åremålet for en periode på seks år, med mulighet for en ny periode på seks år.

- Jeg gratulerer Jan Fredrik Andresen som får et stort og spennende ansvar som leder av en viktig samfunnsinstitusjon. Statens helsetilsyn vil spille en sentral rolle i den videre styrkingen av pasientsikkerheten. Tilsyn er et viktig grunnlag for læring og er en ressurs for både pasienter og alle som jobber i det norske helsevesenet. Et faglig sterkt Helsetilsyn er avgjørende for befolkningens tillit til helsevesenet, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Jan Fredrik Andresen har medisinsk embetseksamen fra UiO fra 1989 og er spesialist i psykiatri fra UiO fra 2006. Han har lang og variert erfaring fra helsetjenesten og forvaltningen. Jan Fredrik Andresen kommer fra stilling som avdelingssjef/avdelingsoverlege ved Diakonhjemmet sykehus.

Andresen tiltrer stillingen som direktør i Statens helsetilsyn etter nærmere avtale med Helse- og omsorgsdepartementet.

Jonas Gahr Støre og Jan Fredrik Andreasen
Helse- og omsorgsminister Jonas Gahre Støre og ny direktør i Statens helsetilsyn Jan Fredrik Andresen. (Helse- og omsorgsdepartementet)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen