Historisk arkiv

Redningshelikopterbase i Florø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen har besluttet å gå ut med full anbudsinvitasjon for etablering av en redningshelikopterbase i Florø.

Pressemelding

Nr.: 55 - 2006
Dato: 07.06.2006

Etablering av redningshelikopterbase i Florø

Regjeringen har besluttet å gå ut med full anbudsinvitasjon for etablering av en redningshelikopterbase i Florø.

Det er i dag redningshelikopterberedskap i Banak, Bodø, Ørlandet, Sola og Rygge. Redningshelikopterberedskapen sikrer trygghet for liv og helse på sjøen og til lands. Redningshelikopterbasen på Rygge ble etablert i 1999, ved at redningshelikopteret som inntil da var plassert på Vigra ved Ålesund, ble flyttet til Rygge.

Regjeringen mener at redningshelikopterdekningen på Nordvestlandet etter flyttingen ikke er tilfredsstillende. Derfor tas det nå viktige skritt for å etablere en redningshelikopterbase i Florø. Med dette er redningshelikopterberedskapen i Norge 100 prosent dekket geografisk. Parallelt med dette arbeider regjeringen med å få døgnkontinuerlig beredskap ved alle baser. I revidert nasjonalbudsjett kom dette på plass ved redningshelikopterbasen på Banak.

– Satsingen vil styrke redningsberedskapen på nordvestlandet betraktelig, og øke sikkerheten. Dette er viktig i forhold til aktiviteten innen oljeutvinning, fiskerivirksomhet og skipstrafikk, sier justisminister Knut Storberget.