Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Omfattende og variert kulturprogram

Publikum vil få oppleve norsk teater og performance, billedkunst, samtidsfotografi, film, kunsthåndverk, arkitektur og design, klassisk musikk, jazz og elektronika i Frankfurt og andre byer i Tyskland i 2019.

26 billedtepper av Hannah Ryggen vil bli vist på Schirn Kunsthalle Frankfurt fra september til januar. Foto: Ute Freia Beer, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum
26 billedtepper av Hannah Ryggen vil bli vist på Schirn Kunsthalle Frankfurt fra september til januar. Foto: Ute Freia Beer, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum

Økt eksport av norsk litteratur er et hovedmål for den utenrikskulturelle satsingen Norge som gjesteland på bokmessen i Frankfurt 2019. Alle kulturfelt er imidlertid representert i kulturprogrammet som det forventes at gjestelandet presenterer.

Norge var fokusland på det europeiske filmmarkedet under filmfestivalen i Berlin i februar. Den siste helgen i april var Norge partnerland på verdens største jazzmesse, Jazzahead! i Bremen.

Fra juli og ut året vil det pågå et omfattende og variert kulturprogram, hovedsakelig i Frankfurt, men også i andre tyske byer. Publikum vil få oppleve billedkunst, norsk teater og performance, samtidsfotografi, film, kunsthåndverk, arkitektur og design, klassisk musikk, jazz og elektronika.

Oversikt over litteratur- og kulturprogrammet under bokmessen.

«House of Norway» i Frankfurt

I oktober åpner en Munch-utstilling kuratert av Karl Ove Knausgård ved Kunstsammlung NRW i Düsseldorf, i samarbeid med Munchmuseet i Oslo. Tysk publikum kan også glede seg over Nasjonalmuseets retrospektive Harald Sohlberg-utstilling som vises på Museum Wiesbaden fra juli.

Hannah Ryggens kraftfulle billedtepper vises fra september på Schirn Kunsthalle i Frankfurt i samarbeid med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Museum Angewandte Kunst (MAK) i Frankfurt blir i tre måneder fra oktober omgjort til «House of Norway», med en innovativ og tverrfaglig presentasjon av norsk og samisk kunst og kultur. Her vises blant annet verk og arbeider av Ingrid Torvund, Kari Steihaug, Britta Marakatt-Labba, Máret Ánne Sara og Tone Vigeland. Det samiske nasjonalteateret Beaivváš skal ha gjestespill samme sted.

Portikus i Frankfurt viser for første gang i Tyskland en utstilling av Frida Orupabo. Künstlerhaus Mousonturm arrangerer en egen norsk musikkfestival under bokmessen. Schauspiel Frankfurt setter opp stykker av Jon Fosse og Henrik Ibsen.

Litteraturtog

Kronprinsesse Mette-Marit er ambassadør for norsk litteratur i utlandet. I forkant av bokmessen reiser kronprinsessen med et litteraturtog fra Berlin via Köln til Frankfurt sammen med norske forfattere.

Kulturprogrammet i Tyskland er planlagt i samarbeid med norske og tyske kulturinstitusjoner og Norwegian Arts Abroad. Les mer om kulturprogrammet her.

På den offisielle nettsiden til det norske gjestelandprosjektet, www.norwegen2019.com, finnes en løpende oversikt over kommende kulturarrangement i Tyskland.

 

Mer informasjon

Til toppen