Besøk finansministerens kontor

På Ungøkonomi.no kan du lære om samfunnsøkonomi og statsbudsjettet, og nå kan du teste kunnskapen i spillet «Finansministerens kontor». Nivået er tilpasset elever i videregående skole, men passer også yngre og eldre som vil lære om offentlig pengebruk.

Ungøkonomi.no kan du lære om samfunnsøkonomi og statsbudsjettet, og nå kan du teste kunnskapen i spillet «Finansministerens kontor». Nivået er tilpasset elever i videregående skole, men passer også yngre og eldre som vil lære om offentlig pengebruk.

- Statsbudsjettet angår oss alle. Staten bruker over 1 000 milliarder kroner hvert år, og dette er skattebetalernes penger. Da er det viktig at ungdom vet hva vi bruker pengene på og hvor pengene kommer fra, sier finansminister Siv Jensen.

Etter relanseringen av ungokonomi.no hos Frederik II videregående skole i Fredrikstad vil resten av landets videregående skoler blir invitert til å være med.

- Dette er en enkel måte å lære om statsbudsjettet på. Sammen med det nye spillet «Finansministerens kontor» håper jeg opplevelsen blir lærerik og morsom, sier Siv Jensen.

 

 

Alan Karadakhy prøvde seg som finansminister på ungokonomi.no mens finansminister Siv Jensen følger med.

 

 

Elevene ved Frederik II videregående skole i Fredrikstad fikk en innføring i statsbudsjettspørsmål av finansminister Siv Jensen. 

 

Les mer:

Til toppen