Heier på yrkeslandslaget

Kunnskapsministeren ønsker fagarbeiderne som skal konkurrere i Yrkes-EM i Lille i Frankrike til høsten lykke til. Denne uken har de sin første landslagssamling.

Yrkeslandslaget 2014 sammen med kunnskapsministeren.
Yrkeslandslaget 2014 sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Fagarbeidere fra store deler av landet og innenfor ulike fagfelt skal konkurrere i Yrkes-EM i Frankrike til høsten. Da gjelder det å markere seg innenfor sitt felt. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen understreket overfor deltakerne hvor viktig han synes det er at de er med og kniver om å bli det beste laget.

- Det er særlig viktig av tre grunner. For det første kan dere være med på å få enda flere til å bli inspirert til å velge yrkesfag. Om det er innenfor pleie- og omsorg, industrifag eller service, så trenger vi flere til å gjennomføre yrkesfag. Nå blir dere ambassadører for dette. Både for fagene og for denne veien inn.

Laget som skal forsvare Norge i Yrkes-EM har fagbrev som spenner seg fra kokkefaget, makatronikk, sveising til helsefag og webdesign. For å nevne noe.

-          Om vi ser på hva Statistisk sentralbyrå viser at vi trenger av arbeidskraft i fremtiden, så er det behovet for faglært arbeidskraft. Det er på mange måter grunnmuren i den norske modellen. Grunnmuren fordi den er viktig for verdiskapningen, for velferdsstaten, for tjenestene våre, og fordi den sier noe om norsk arbeidsliv.

Statsråden forsikret om at han har fulgt med på de regionale konkurransene, og oppfordret deltakerne til å være stolte av seg selv.

-          Jeg vet dere har tøffe runder foran dere, der dere skal lære mer om dere selv, trene og øve. Jeg vil på vegne av meg selv, regjeringen og hele Norge, ønske dere lykke til i mesterskapet.

Til slutt trakk kunnskapsministeren frem det viktige med å konkurrere.

-         Det er et internasjonalt mesterskap, og da er det viktig å slå svenskene. Ved siden av at dere er gode ambassadører, er det gøy å konkurrere.

Til toppen