Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norge fordømmer angrep på skole i Nigeria

- Jeg er dypt sjokkert over gårsdagens terrorangrep på skolebarn og andre uskyldige mennesker i Yobe i det nordøstlige Nigeria. Norge fordømmer på det sterkeste disse grusomme ugjerningene og den volden som har rammet landsbyboere i delstaten Borno de siste ukene, sier utenriksminister Brende.

- Jeg er dypt sjokkert over gårsdagens terrorangrep på skolebarn og andre uskyldige mennesker i Yobe i det nordøstlige Nigeria. Norge fordømmer på det sterkeste disse grusomme ugjerningene og den volden som har rammet landsbyboere i delstaten Borno de siste ukene. Jeg er bekymret over den manglende sikkerheten for befolkningen i disse delene av Nigeria. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende til de drepte, sier utenriksminister Børge Brende.

I går morges ble flere enn 50 elever ved en videregående skole i delstaten Yobe i det nordøstlige Nigeria drept av Boko Haram militsen da skolen deres ble angrepet og antent. Angrepet kommer bare dager etter at over 300 forsvarsløse mennesker - unge og gamle, kvinner og barn - ble drept i angrep mot landsbyer i nabodelstaten Borno. Boko Haram, en militant islamistisk gruppe i Nigeria, har herjet i nordlige deler av landet siden 2009. Tusenvis av uskyldige mennesker er drept i brutale angrep på skoler, moskeer, kirker og offentlige institusjoner i Nigeria de siste årene. 

- De ansvarlige for disse ugjerningene og andre angrep i Nigeria må bringes for retten og stilles til ansvar. Norge støtter det nigerianske folkets kamp for å bekjempe terrorisme og vold basert på rettsstatsprinsipper og respekt for menneskerettighetene, sier Brende.

Til toppen