Metallbandet Benea Reach headlinere i India

Rikskonsertene har hatt musikksamarbeid med India siden 2002. Samarbeidet omfatter konsertvirksomhet innen jazz, rock og skolekonserter og finansieres av Utenriksdepartementet. I fjor høst kom det i stand en omfattende rammeavtale med utløp i 2012. Musikksamarbeidet er også del av regjeringens nye Indiastrategi som ble lansert i august 2009.

Rikskonsertene har hatt musikksamarbeid med India siden 2002. Samarbeidet omfatter konsertvirksomhet innen jazz, rock og skolekonserter og finansieres av Utenriksdepartementet.  I fjor høst kom det i stand en omfattende rammeavtale med utløp i 2012. Musikksamarbeidet er også del av regjeringens nye Indiastrategi som ble lansert i august i år. Denne uka drar metallbandet Benea Reach fra Oslo til India, hvor de er headlinere på The Great Indian Rock Festival.


- Dette blir garantert en uforglemmelig opplevelse, sier bandet, som er førstesidestoff i RSJ, Indias største rockemagasin denne måneden. - Da vi fikk henvendelsen fra Rikskonsertene om å turnere i India trodde vi først at noen spøkte med oss, forteller trommeslager i Benea Reach, Marco Storm. – Men snart forstod vi at det faktisk var tilfelle, og det er helt vilt. Vi er utrolig glade for muligheten til å besøke India og for å spille på den største rockefestivalen i landet, og gleder oss enormt til å dra, sier reiseklare Benea Reach.

Fra splatter til Bollywood
Benea Reach har siden starten i 2003 gitt ut platene Monument Bineothan og Alleviat, som begge ble nominert til Spellemannpris for beste metallalbum i henholdsvis 2006 og 2008. De har spilt på en rekke av de største rockefestivalene i inn- og utland, og scorer svært høyt i noen av verdens mest anerkjente rock- og metallmagasiner. Bandets låt "Awakening" er også med på lydsporet til den norske splatterkomedien Død snø.

Nå er det imidlertid helt andre omgivelser Benea Reach vil være i. Bandet får en skikkelig rundreise under oppholdet i India, med konsertene på den omreisende rockefestivalen The Great Indian Rock Festival. Festivalen finner sted i Pune, Delhi og Bangalore fra 23. til 26. oktober. I tillegg til disse spillejobbene skal Benea Reach også delta på Thoms '09 Cultural Festival of IIT Roorkee, en av Indias største studentfestivaler, hvor de spiller 31. oktober.

Metallsjangeren i India
Det er 13. gang The Great Indian Rock Festival avholdes. Festivalsjef og –grunnlegger Amit Saigal har de siste fire årene presentert flere norske rock- og metallband på festivalen gjennom samarbeidet med Det norske utenriksdepartementet og Rikskonsertene, blant andre Satyricon, Enslaved og El Caco.

Metallsjangeren er fortsatt ny for det indiske publikummet, men griper stadig bredere om seg, forteller Amit Saigal til The Indian Express. Saigal har gjestet Norge flere ganger for å finne norske metallband å presentere på The Great Indian Rock Festival. – Metall som sjanger har økt i popularitet i India de siste årene, men definisjonen av ’metall’ endrer seg fra generasjon til generasjon. Deep Purple ble ansett som metall på 1970-tallet, men i dag kaller vi det klassisk rock. Metall er en noe hardere type musikk, men den får et stadig større publikum nå, sier han.

Kontaktinfo:
Fungerende informasjonssjef Guro Kleveland, guro.kleveland@rikskonsertene.no
Tlf.: + 47 91 70 49 21, mobil: + 47 99 59 01 30
Eller Tom Gravlie – leder av utlandsenheten i Rikskonsertene, mobil: + 47 90 73 88 86

Les og lytt mer her:
www.rikskonsertene.no

www.beneareach.com

www.myspace.com/beneareach

www.tubarec.com

Til toppen