Bollestad deltar på Det Norske Måltid i Stavanger

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad deltar på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger den 10. januar. Dagen blir fylt med smakfulle og matfaglige programposter i forkant av den høytidelige prisutdelingen på kvelden, hvor statsråden blant annet vil dele ut Det Norske Måltids hederspris.

Det Norske Måltid (DNM) arrangeres i år for tolvte gang og har etablert seg som en av matbransjens mest prestisjefylte prisutdelinger. DNM hedrer hvert år det ypperste innen norsk mat og drikke, og har siden 2008 jobbet for å posisjonere norsk mat og bidra til næringsutvikling gjennom økt synlighet og etterspørselen. I årets jordbruksavtale ble det avgjort at Det Norske Måltid skal være et nasjonalt omdømmearrangement på matområdet på linje med Grüne Woche og Matstreif.

– Norge er en stor matnasjon med en svært spennende utvikling. Det norske måltid er med på å synliggjøre og hedre både norsk matkultur og menneskene bak produktene. Norske forbrukere ønsker norsk lokalmat og salget på lokalmat har hatt en betydelig vekst det siste året. Jeg ser frem til å få være med på å feire de dyktige menneskene som produserer så mye fantastisk mat og drikke rundt om i Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Olaug Bollestad deltar på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger
Olaug Bollestad deltar på finalen i Det Norske Måltid i Stavanger Foto: Torbjørn Tandberg

Program:

10.00 – TINE Matcup og Asko servering NorgesCup
Samtidig med at Det Norske Måltid har finale i Stavanger, arrangeres finalene i de nasjonale konkurransene for kokk- og servitørlærlinger, TINE MatCup og ASKO Servering Norgescup, på Jåttå vid. skole i regi av NKL Rogaland. Det Norske Måltid skal vise bredden og kvaliteten i norsk mat og drikke, og har fokus på læring om norsk smak og mat, for å bidra til matglede hos barn og unge.

12.00 – Lunsj og mottakelse på Ledaal

13.45 – Bærekraftig og urbant landbruk på Røyneberg gård.
Arnstein Røyneberg har et bevisst forhold til å være bynær bonde og legger stor vekt på samarbeid med samfunnet rundt seg. Røyneberg tar landbruks- og matminister Bollestad med på en omvisning på gården sin.

15.00 – Fremtidens matproduksjon på Måltidetshus.
Teknologiutviklingen innen ferdigmatproduksjon går raskt fremover. Nofima har videreutviklet en konserveringsprosess som gjør det mulig å produsere mer energieffektivt med et lavere klimaavtrykk, bedre smak og som er sunnere.

19.00 – Prisutdelingen Det Norske Måltid 2020 starter.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad vil dele ut priser i kategoriene "Årets meieriprodukt" og "Det Norske Måltids Hederspris".

Det vil være mulig for pressen å delta på de ulike programpostene. Ta kontakt med Mona Raa Ravndal for spørsmål, mobil 942 97 048,
epost: [email protected]