Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Deltakere på The Gathering i innspillsmøte med kulturministeren

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande åpnet datatreffet The Gathering i påsken og møtte drøyt 20 The Gathering-deltakere til innspillsmøte om regjereringens dataspillstrategi.

Deltakere rundt møtebordet på The Gathering
Det kom gode innspill som vil tas med videre i arbeidet med dataspillstrategien. Foto: Cecilie Midteide / Kulturdepartementet

Innspillsmøtet ble arrangert i samarbeid med The Gathering-arrangør KANDU – norsk dataungdom, i et dialogpreget format.  Deltakerne ga blant annet innspill til hvordan regjeringen kan løfte dataspillkulturen.

Et innspill var at samfunnets holdninger til dataspill som kulturbærer, kompetansebygger og møtearena må løftes. Flere av møtedeltakerne trakk frem det digitale og fysiske miljøet rundt spilling som en svært viktig sosial arena, med kraft til å bygge opp selvtillit, kreativitet og sosiale egenskaper hos den enkelte, og til å bygge broer mellom mennesker i ulike sammfunnsgrupper. Deltakerne beskrev også ulik kompetanse de hadde utviklet gjennom å spille, som for eksempel lagarbeid, planlegging og strategisk tenkning.

Flere deltakere presiserte at den kulturelle kraften i dataspill forsterkes når spillerne møtes ved fysiske arenaer som The Gathering og andre lokale datatreff. 

Deltakerne vektla betydningen av at ulike offentlige aktører som skolen, kulturskolen og forvaltere av flerbrukshaller bidrar til spillkulturen gjennom blant annet kompetansebygging og tilrettelegging for fysiske møteplasser for spillere, som datatreff. 

Innspillene tas med videre i arbeidet med dataspillstrategien.

Kultur- og likestillingsministeren på scenen under åpningen av The Gathering 2019
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande åpnet The Gathering 2019. Foto: Cecilie Midteide / Kulturdepartementet