Det norske måltid 2020

I sin 13. sesong har Det norske måltid rekordmange deltakere til konkurransen, med nær 300 påmeldte produkter i 13 kategorier. Konkurransen samler hele Matnasjonen Norge og har med produkter fra alle landets fylker.

Det norske måltid er nasjonalt omdømmearrangement som har stor betydning for byggingen av Matnasjonen Norge.

– Det er inspirerende å se at så mange har meldt seg på konkurransen i den spesielle tiden vi befinner oss i. Her konkurrerer stor og små produsenter fra hele landet på lik linje, og samles i en felles innsats for å tilby det ypperste fra Matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Arne Brimi på Det norske måltid 2019.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Arne Brimi under prisutdeling på Det norske måltid 2019. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Veien til finalen i Det norske måltid går i flere steg:

  • Konkurransen åpnet for påmelding til sesong 13 27. mai 2020,  og påmeldingsfristen var mandag 17. august.
  • Dommerne i konkurransen består av Norges fremste fagfolk innen matbransjen og settes sammen av Det Norske Måltid.
  • Første juryering fant sted i Stavanger på Måltidets Hus 26.-28. august. Der ble årets delfinalister plukket ut.
  • Delfinalene vil i år finne sted i Oslo den 14.-17. september. Her kåres årets finalister, tre i hver kategori.
  • Finalejuryen møtes i Oslo den 21. oktober for å vurdere seg frem til årets vinnere.
  • Vinnere offentliggjøres på finalen i Stavanger, Clarion Hotel Energy fredag 5. februar 2021

Årets konkurranse er lagt om på grunn av smittevernbegrensningene. Det vil blant annet ikke bli juryeringer rundt omkring i landet. Dette har ikke lagt noen demper på interessen fra mat- og drikkenæringen, noe rekorddeltakelsen tydelig viser.

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad under finalen av Det norske måltid 2019.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad under finalen av Det norske måltid 2019. Foto: Bitmap