Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Utenriksministeren støtter FNs videre arbeid for en politisk løsning på Syria-krisen

- Det er helt avgjørende å nå en politisk løsning i Syria. Norge støtter FNs spesialrepresentant for Syria, Staffan de Mistura og hans pågående arbeid, både politisk og økonomisk, sier utenriksminister Børge Brende.

I dag er generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen blitt utnevnt til å lede én av fire arbeidsgrupper som spesialrepresentanten Staffan de Mistura oppretter for å berede grunnen for en fremtidig politisk prosess i Syria. Egeland skal lede arbeidsgruppen «Safety for all», som tar for seg humanitære spørsmål og beskyttelse av sivile.

- Det er et viktig oppdrag som Egeland har påtatt seg. Det er ingen tid å miste. Jeg forventer at deltakerne i arbeidsgruppene samarbeider til beste for befolkningen i Syria og kommer til enighet om konkrete løsninger på alvorlige humanitære problemer på bakken så snart som mulig. Det trenger den hardt pressede befolkningen i Syria, sier utenriksministeren.

Norge har i lang tid støttet aktivt opp om FNs humanitære innsats og organisasjonens arbeid for en politisk løsning i Syria. Etter enighet i Sikkerhetsrådet har FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura nå opprettet fire arbeidsgrupper som skal bringe ulike syriske aktører sammen for å drøfte følgende tema: 1) humanitære spørsmål og beskyttelsesspørsmål «Safety for All» 2) politisk dialog/grunnlovsspørsmål 3) militære spørsmål/sikkerhetsspørsmål 4) statlige institusjoner/gjenoppbygging. Formålet med arbeidsgruppene er å bidra til en fremtidig politisk prosess for å få slutt på konflikten.

Til toppen