Holbergprisen til Stephen Greenblatt

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Ludvig Holbergs minnepris tildeles den amerikanske litteraturprofessoren Stephen Greenblatt ved Harvard. Han er mest kjent for sin Shakespeare-forskning og sin brede innflytelse på humaniora de siste førti årene.

– Jeg vil gratulere Greenblatt med en velfortjent pris. Han er en ledende forsker på sitt felt som også evner å nå et større publikum med sin forskning. Det ser man et godt eksempel på i hans siste bok, hvor han kombinerer sin dype innsikt om renessansen med en fortellerteknikk som går de beste spenningsromaner en høy gang, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Holbergprisen betegnes som «nobelprisen» innen humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi. Prisen er på 4,5 millioner kroner og ble opprettet av den norske regjeringen i 2003. Vinneren skal ha påvirket internasjonal forskning innen prisens fagfelt på en avgjørende måte. H.K.H. Kronprins Haakon vil dele ut Holbergprisen i Bergen 8. juni.

Nils Klim-prisen til EU-forsker
Vinneren av Nils Klim-prisen ble også kunngjort i dag. Prisen gikk til Sanja Bogojević, førsteamanuensis ved Juridiska institutionen, Lunds universitet, for hennes forskning på EUs miljølovgivning og utslippshandel. Nils Klim-prisen tildeles hvert år en nordisk forsker under 35 år, som har utmerket seg innen fagområdene samfunnsvitenskap, humaniora, juss eller teologi.

Les mer på www.holbergprisen.no.