Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Hotell fikk ned sykefraværet med enkle grep

Sykefraværet blant værelsesbetjentene gikk ned da hotellet la om driften.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson besøkte fredag IA-bedriften Rica Ishavshotel i Tromsø, hvor ledelsen har tatt grep for å få ned sykefraværet.


Statsråd Eriksson sammen med HR-sjef Magnar Slåtto ved Rica Ishavshotel i Tromsø.
Foto: ASD


Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson besøkte fredag 31. januar IA-bedriften Rica Ishavshotel i Tromsø, hvor ledelsen har tatt grep for å få ned sykefraværet.

I tillegg til tett oppfølging av de ansatte har bedriften vektlagt sosiale idrettsarrangementer og trening. På toppen av dette prøvde de noe nytt blant dem som rydder og vasker hotellrommene.

Tunge løft

- Værelsesbetjentene har mange tunge løft. I tillegg følte noen seg utrygge da de gikk alene på rommene. Vi la om slik at de jobber to og to sammen. Det gjør arbeidet mye lettere. Og vi ser resultater, sier direktør Ulf Johansen.

Statsråden var imponert over hvor enkelt det faktisk kan være å re opp en seng - dersom man hjelper hverandre.

- Dette bruker jeg en halv time på! utbryter han mens to ansatte rer en seng i lyntempo.

Overføringsverdi

Tredje kvartal i fjor var sykefraværet ved hotellet nede i 3,2 prosent. -Dette har helt klart overføringsverdi til andre, sier statsråden og legger til:

- Nøkkelen til å få ned langtidsfraværet ser ut til å ha vært god ledelse, at man er tett på de ansatte, ser deres behov, og at det er lagt vekt på det sosiale.

Tett på

HR-sjef Magnar Slåtto demonstrerte til slutt sammen med statsråden hvordan man jobber sammen.

- Da jeg var i opplæring på hotellet hadde jeg noen dager hvor jeg rydda rommene. Jeg fikk nesten senebetennelse bare på den korte tiden. Vi følger tett med på hvordan jobben er for de ansatte og har ergonomiterapeuter inne. Sammen med det sosiale vi har fått til, tror jeg det er med på å gjøre hotellet til et bedre sted å jobbe, sier Slåtto.


Statsråd Eriksson i arbeid sammen med HR-sjef ved hotellet Magnar Slåtto. Foto: ASD

Til toppen