Suksess med hurtigskoler i Afrika

Norge har i flere år støttet Strømmestiftelsens samarbeid med Mali, Niger og Burkina Faso om såkalte hurtigskoler. Disse har nådd nesten 90.000 unge mennesker som har falt ut av det ordinære skolesystemet. Nå skal konseptet videreutvikles.

Bård Glad Pedersen og utdanningsministrene Koumba Barry épse Boly fra Burkina Faso og Ali Mariama Elhadj Ibrahim fra Niger
Statssekretær Bård Glad Pedersen sammen med utdanningsministrene Koumba Barry épse Boly fra Burkina Faso og Ali Mariama Elhadj Ibrahim fra Niger. (Foto: Marta B. Haga, UD)

Gjennom konsentrert opplæring gir skolene barn og ungdom mulighet til å ta igjen tapt skolegang slik at de kan fortsette skolegangen i det offentlige systemet og komme seg videre i livet.

- Regjeringen prioriterer satsing på utdanning i utviklings­politikken som en grunnleggende forutsetning for å bygge bærekraftige samfunn og skape utvikling, sier statssekretær Bård Glad Pedersen.

Mandag var utdanningsministrene i Mali, Niger og Burkina Faso i Norge på invitasjon fra Strømmestiftelsen for å diskutere videreføring av et felles utdanningsprosjekt for de tre landene.

Til toppen