Presseinformasjon

Statssekretær Laila Bokhari på utdanningsseminar i Haag

Statssekretær Laila Bokhari deltar på et seminar i Haag, Nederland, 19. mai. Tema er hvordan nasjonale og internasjonale lovverk kan styrkes for å sikre retten til utdanning og oppnåelse av bærekraftsmålene.

Retten til utdanning i krise og konflikt er en viktig del av seminaret, som samler sentrale utdanningsaktører. Representanter fra FN, giverland og bistandsorganisasjoner er blant deltakerne. Bokhari vil også delta på en mottakelse med dronning Maxima og andre høynivågjester.

- For å lykkes med å sikre utdanning til alle barn, må innsatsen trappes opp også for barn og ungdom som lever i land rammet av krise og konflikt. Norge er en aktiv pådriver for å mobilisere flere land til å styrke innsatsen for utdanning, blant annet gjennom fondet 'Education Cannot Wait', som vi har vært blant initiativtakerne til, sier statssekretær Bokhari.

'Law, Education and the Sustainable Development Goals Seminar' er organisert av Education Above All Foundation (EAA) i Qatar samarbeid med The Hague Institute for Global Justice i Nederland.

Bokhari vil også ha et møte med Nederlands nasjonale koordinator for sikkerhet og anti-terror, Dick Schoof, om globale sikkerhetsutfordringer og bekjempelse av voldelig ekstremisme.

Pressekontakt: Astrid Sehl, astrid.sehl@mfa.no, mob 922 84 752

Til toppen