Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Jenter satser på teknologiutdanning

Olje- og energiminister Tord Lien og ingeniørorganisasjonen NITO markerte fredag kvinnedagen med med å gi rekrutteringsprisen 2015 til NTNU i Trondheim.

NTNU fikk NITOs rekrutteringspris for deres vellykkede arbeid med å øke andelen jenter til ingeniør og teknologifag, spesielt i de mannsdominerte ingeniørfagene. Resultatet er at fire av ti studenter i de teknologiske fagene på NTNU i dag er jenter. Energistudiene har høyere jenteandel.

- Lønnsom og forsvarlig høsting av energiressursene våre har gjort Norge til et av verdens beste land å bo i. Energisektoren er for viktig for både dagliglivet til nordmenn og for verdiskaping og velferd til at ingeniørene skal rekrutteres fra bare halve befolkningen. Derfor har jeg idag gratulert NTNU med NITOs rekrutteringspris som de har mottatt for arbeidet med å rekruttere flere kvinner til teknologiutdanningene, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Prorektor Berit Kjeldstad mottok prisen på vegne av NTNU. Markeringen fant sted på universitetets vannkraftlaboratorium hvor tre kvinnelige studenter/stipendiater fra energi- og miljølinjen fortalte om sin forskning.

Stipendiat Magni Fjørtoft Svarstad (t.v.) forteller om francisturbinen til olje- og energiminister Tord Lien, dekan Ingvald Strømmen, masterstudent Siri Skyberg Sletten, stipendiat Rakel Ellingsen og NITOs president Trond Markussen. Foto: Lise Rist/OED

 

NTNU fikk NITOs rekrutteringspris 2015. F.v. stipendiat Rakel Ellingsen (NTNU), olje- og energiminister Tord Lien, dekan Geir Egil Øien, dekan Ingvald Strømmen, prorektor Berit Kjeldstad, prodekan Øyvind Weiby Gregersen, NITOs president Trond Markussen og masterstudent Siri Skyberg Sletten (NTNU). Foto: Lise Rist/OED

 

Til toppen