Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Kvalitetssikrer Inn på tunet gårder

En ny godkjenningsordning for Inn på tunet ordningen trådte i kraft 1. januar. Nå er 300 gårder godkjent, og Nord-Trøndelag, Hedmark, Troms og Hordaland er de fylkene der flest gårder har passert nåløyet.

Etter 1. januar 2014 er "Inn på tunet" et registrert varemerke, og gårder som ikke er godkjent kan ikke bruke logo eller kalle seg en "Inn på tunet-gård”. Totalt er nå 300 gårder godkjent, mens omtrent like mange har søkt men ikke fått sin formelle godkjenning på plass enda.

- Inn på tunet gir mange muligheter i skjæringspunktet mellom velferdstjenester og næringsutvikling, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. - Vi blir stadig flere eldre og det trengs nye opplæringsarenaer for barn og unge. Behovet for arbeidstreningstilbud er stort. Gode, kvalitetssikrede Inn på tunet-tilbud kan være et svar på slike utfordringer, sier Listhaug.

Velferdstjenester på gårdsbruk
Inn på tunet (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

De viktigste tjenesteområdene for Inn på tunet-gårdene er oppvekst og opplæring, arbeidstrening og rehabilitering, helse og omsorg. Brukere av tjenestene er barn- og unge, mennesker med rusproblemer, funksjonshemmede og eldre.

Inn på tunet
Etter 1. januar 2014 er "Inn på tunet" et registrert varemerke, og gårder som ikke er godkjent kan ikke bruke logo eller kalle seg en "Inn på tunet-gård”. (Foto: Matmerk)
Til toppen